Tips voor een vlotte cross

Schrijf steeds vooraf in voor de veldlopen via www.atletiek.nu Bezoekers dienen soms ingang te betalen, check de website van de organisatie.
Tips voor een vlotte cross

Kom op tijd naar de veldloop, zorg dat je ongeveer een uur voor je wedstrijd aan de clubtent bent. Hou niet alleen rekening met de verplaatsing (incl. potentiële wegenwerken), maar ook met het feit dat het druk kan zijn en je dus op redelijke afstand zal moeten parkeren (en je dus nog een stukje te wandelen hebt).

De ACB clubtent kan je steeds in de tentenzone vinden. Onze clubtent is blauw en zal je herkennen aan het ACB logo.

Kom warm gekleed naar de cross, bij voorkeur meerdere laagjes kleding. Hierbij alvast een opsomming van de essentiële kledingstukken:

  • Je VAL wedstrijdnummer en wedstrijdsinglet of T-shirt van ACB. Zorg dat het nummer al vastgespeld zit op het shirt, dit kan je gerust thuis al doen.
  • Onder het singlet of T-shirt kan je een shirt met lange mouwen dragen, zeker op frissere dagen geen overbodige luxe.
  • Een truitje of jasje om je warm te houden, en vooral om de wind tegen te houden
  • Lange broek, een korte broek is enkel geschikt voor de wedstrijd zelf (maar die kan je gerust al aan hebben onder je lange broek als je toekomt)
  • Muts, handschoenen en buff voor als het wat kouder weer is
  • Regenkledij
  • Spikes (dienen enkel voor de wedstrijd, niet voor de opwarming). Heeft het veel geregend kort voor de veldloop dan zijn een paar laarzen handig voor de ouders/supporters.

Breng reservekledij mee, zeker voor de jongsten. Als het geregend heeft, dan is een valpartij of modderbad niet uit te sluiten. Als je dan iets vers en warm kan aantrekken doet dat altijd deugd.

 

Een gevulde drinkfles met water, en iets om te knabbelen na de wedstrijd.

 

ACB voorziet in een trainer/begeleider voor de parcoursverkenning en opwarming van de jongsten.

Na de opwarming zal de trainer/begeleider op tijd zeggen om de spikes aan te knopen. De atleten gaan in groep met de trainer/begeleider naar de start, maar wat hulp van de papa’s, mama’s of supporters is welkom om de jasjes en truien aan te nemen.

Toch nog vragen, spreek gerust de oudere jeugd en volwassen ACB’ers aan.

 

 

 

 

 

 

< Terug naar overzicht