Sander op bezoek bij Davy, zaakvoerder Running Center Brugge

Onze jeugdreporter Sander ging langs bij Davy Vandekerckhove, zaakvoerder van Running Center Brugge, en legde hem enkele vragen voor.
Sander op bezoek bij Davy, zaakvoerder Running Center Brugge

Waarom kwam je bij deze job terecht?

Ooit kwam ik hier eens schoenen kopen, de toenmalige eigenaar gaf me advies over de aankoop van mijn schoenen. Ik wou eigenlijk al lang iets met sport en verkopen doen. Op mijn vorig werk kon ik eigenlijk niet over sport praten,  er waren geen sportieve collega’s daarom heb ik die job stopgezet.

 

Waarom kocht je Running Center Brugge over?

Door de passie voor de sport , vroeger was ik personal trainer dus de link met sport was al snel gemaakt. Ik werkte hier al 7 jaar dis ik kende de winkel al goed. Ik had een paar ideeën over hoe we de winkel konden uitbouwen en verder laten evolueren. De vorige eigenaar was 65 jaar oud en wilde de zaak overlaten aan mij.

 

Hoeveel running centers zijn er in totaal?

In België zijn er 3: In Leuven, Hulste en Brugge. Die zijn allemaal onafhankelijk van elkaar. In het verleden had je Runners World, maar dit is ondertussen afgesplitst. Ikzelf ben enkel eigenaar van de winkel in Brugge.

 

Waarom raad je onze leden van ACB aan om schoenen bij Running Center Brugge te kopen?

Daar zijn twee redenen voor de eerste reden is koop lokaal en anderzijds voor de analyse. We hebben het meest exclusieve analysesysteem op de markt Er zijn er maar twee in Europa Dat is in Duitsland en hier. Dit is onze  grootste troef is om zeker te zijn dat je met de juiste schoenen en het juiste advies naar huis gaat. We kijken niet enkel naar de voeten, maar ook naar de stand van de knie en het bekken.

 

Loop je zelf ook?

Ja, ik ben triatleet,  lopen en net iets meer. Atletiek zelf heb ik niet gedaan, mijn vrouw wel. Ik verkies de lange afstanden.

 

Koop je je  schoenen in  deze winkel?

Ja, natuurlijk. De beste kwaliteit is hier gegarandeerd. Als er een nieuw model uitkomt dan test ik die uit op de loopband. Ik wil zelf voelen hoe het nieuwe model van schoen aanvoelt om zo de klanten beter te kunnen adviseren.

 

< Terug naar overzicht